Tjäna pengar på betalda undersökningar

Innehåller annonslänkar för YouGov, Toluna, MonoSurveys och Åsiktstorget

Tjäna pengar på betalda undersökningarEtt sätt att tjäna pengar nu under 2023 är att delta i betalda undersökningar. Det är en helt kostnadsfri sysselsättning och allt du behöver är en e-postadress och en internetuppkoppling. Ersättningen för en undersökning ligger vanligtvis runt 5-30 kronor och tidsmässigt rör det sig om 15-20 minuter. Är det en mer omfattande undersökning så tar det längre tid att genomföra den, men ersättningen är då också högre. Betalda undersökningar är ingenting som du blir rik på, men de kan ge lite extrainkomster varje månad.

Vad är då betalda undersökningar? Och varför skulle någon vilja betala för min åsikt? Jo, det hela är ganska logiskt. Innan en ny produkt eller tjänst lanseras för allmänheten behöver man göra en utvärdering. Man låter en åsiktspanel svara på frågor om produkten där de får redogöra vad som är bra och vad som kan förbättras. Att ta fram en helt ny produkt är förknippat med stora kostnader, det kan röra sig om miljontals kronor eller mer. Därefter tillkommer kostnader för marknadsföring. Det är alltså stora pengar som står på spel för företaget som tagit fram produkten och det är där du kommer in i bilden. Din åsikt är guld värd.

Läs också: Lär dig tjäna pengar på att blogga

Det är ofta stora välkända varumärken som anlitar åsiktspaneler, exempelvis McDonalds och Reebok med flera. Dessa giganter har enorma tillgångar att röra sig med och spenderar många miljoner kronor på produktutveckling och utvärdering. Med andra ord har de inga problem med att betala dig 50 kronor för din åsikt. Huruvida just du blir utvald till att delta i en undersökning beror på flera faktorer. Du måste helt enkelt vara rätt målgrupp för den aktuella produkten eller tjänsten.

Betalda undersökningar i Sverige

I USA är betalda undersökningar en populär form av extrainkomster. Faktum är att det finns de som lever fullt ut på att delta i åsiktspaneler. Anledningen till dess popularitet är att många av de stora multinationella företagen håller till på den amerikanska kontinenten. Den amerikanska marknaden består av hundratals miljoner konsumenter. Således är det viktigt att finslipa nya produkter med hjälp av folks åsikter innan lansering. Många av produkterna som tillverkas i USA exporteras till Europa och till oss här i Sverige. Det innebär att även våra åsikter är viktiga. Här nedan hittar du ett flertal åsiktspaneler som erbjuder betalda undersökningar för oss svenskar.

YouGov

Tjäna pengar med YouGovYouGov grundades i Storbritannien år 2000 och etablerade sig på den nordiska marknaden 2007. Idag är YouGov en av de bästa åsiktspanelerna på nätet och som medlem kan du ta del av nya undersökningar varje vecka. Undersökningarna kan exempelvis handla om samhällsfrågor, politik eller enskilda produkter. YouGov tillämpar ett poängsystem där varje genomförd undersökning ger mellan 50-500 poäng. Antalet poäng beror på hur lång tid undersökningen tar samt inom vilket ämne det gäller.

Det tar inte mer än 5 minuter att registrera ett konto och direkt efter registreringen får du 1 000 poäng. Då du har tjänat ihop en viss summa poäng kan du byta in dessa mot presentkort. Du kan också välja att lösa in poängen mot lotter i ett lotteri där du kan vinna priser värda upp till 10 000 kr. Värdet av 1 000 poäng är 100 kr.

YouGov har idag tusentals medlemmar bara i Sverige som varje vecka deltar i betalda undersökningar. Enkäterna är helt frivilliga och du väljer själv vilka du vill genomföra. Det tar mellan 5-10 minuter att svara på alla frågorna och dina svar är helt anonyma. Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap om du inte längre vill delta i panelen.

Registrera dig hos YouGov och ta del av undersökningar här

Toluna

Fyll i enkäter och få betalt hos TolunaToluna startades år 2000 och har idag över 21 miljoner medlemmar i 50 länder världen över. Hela tjänsten är uppbyggd kring ett community där du tjänar poäng genom att fylla i enkäter och genomför profilundersökningar. Du kan också tjäna poäng genom att spela spel eller tipsa dina vänner om Toluna. Du får 500 poäng då du registrerar dig och det tar bara ett par minuter att fylla i formuläret. Då du samlat ihop 60 000 poäng kan du växla in dessa mot presentkort eller kontanter.

Varje undersökning hos Toluna är i genomsnitt värd 15 000 poäng. Det tar alltså inte speciellt lång tid att uppnå minimikravet för utbetalning. För att samla poäng i väntan på en ny undersökning kan du genomföra profilundersökningar. Varje genomförd profilundersökning ger 100 poäng och de ökar också chanserna att delta i undersökningarna som matchar din profil.

Hos Toluna kan du delta i betalda undersökningar via mobilen eller surfplattan. På så vis slipper du hålla koll på inkorgen för att veta när det dyker upp nya enkäter. Toluna skickar ut ett begränsat antal mobilundersökningar via sms som innehåller en länk till undersökningen. Tänk på att du måste ha en bra internetuppkoppling för att kunna delta.

Registrera dig hos Toluna och ta del av betalda undersökningar här

MonoSurveys

Tyck till om allt från kärlek till politik och få betalt hos MonoSurveysHos MonoSurveys kan du delta i betalda undersökningar om allt från kärlek till mat. MonoSurveys har som mål att erbjuda det mest omfattande urvalet av enkäter. Utöver vanliga undersökningar kan du också få möjligheten att testa nya produkter och delta i telefonundersökningar. Ladda ner appen så kan du delta i betalda undersökningar vart än du befinner dig. Allt du behöver är en internetuppkoppling och lite tid över.

En undersökning hos MonoSurveys tar 5-20 minuter att genomföra och är värd mellan 4-40 kr. Ju mer omfattande en enkät är desto mer tjänar du på den. När du har tjänat ihop €10 kan du begära utbetalning via Paypal. Alternativt kan du välja att lösa in pengarna mot ett presentkort hos Amazon med flera.

Det är helt gratis att registrera sig hos MonoSurveys och dina uppgifter är helt anonyma. Likaså gäller svaren du lämnar då du fyller i enkäter. Du väljer själv vilka undersökningar du vill delta i och du kan redan i förväg se hur mycket de ger i ersättning. I väntan på nya enkäter kan du tjäna pengar på att tipsa dina vänner om MonoSurveys. Tänk på att du måste använda den inbyggda funktionen för att få betalt för dina tipsade vänner.

Registrera dig hos MonoSurveys och börja tjäna pengar här

Åsiktstorget

Delta i betalda undersökningar hos ÅsiktstorgetÅsiktstorget har idag runt 1,5 miljoner medlemmar och genomför undersökningar på uppdrag av både myndigheter, företag och offentliga organ. Utöver digitala enkäter får du också ersättning för att titta på annonser och testa produkter innan de lanseras på marknaden. Åsiktstorget skickar regelbundet ut inbjudningar till betalda undersökningar och det tar cirka 10-15 minuter att fylla i en enkät. Det är informationen i din profil som ligger till grund för hur många undersökningar du får ta del av. Se till att alltid hålla informationen uppdaterad för att maximera antalet inbjudningar.

Varje undersökning ger upp till 300 poäng och dessa poäng kan du sedan lösa in mot presentkort eller kontanter. Presentkorten gäller hos flera större varumärken som exempelvis H&M, Åhléns, Stadium och CDON med flera. Vill du lösa in poängen mot pengar så får du dessa utbetalda via Paypal.

Det kostar inte en krona att registrera sig hos Åsiktstorget, allt du behöver är en giltig e-postadress. Du väljer själv vilka undersökningar du vill delta i och du kan avsluta ditt medlemskap precis när du vill.

Registrera dig hos Åsiktstorget och tyck till om nya produkter

Så fungerar betalda undersökningar

Betalda undersökningar är ett ganska enkelt koncept. Det handlar helt enkelt om att du får en ersättning i utbyte mot dina åsikter om en produkt eller tjänst. Ju fler åsiktspaneler du är medlem hos desto fler undersökningar kan du ta del av. Vidare gäller förstås att ju fler undersökningar du tar del av desto mer pengar tjänar du. Det kostar ingenting att registrera sig och du väljer själv hur aktiv du vill vara. Registreringsprocessen tar bara ett par minuter och går till enligt följande;

  1. Fyll i dina uppgifter som namn, adress, telefonnummer, ålder och kön med mera. I det första skedet får du också uppge din e-postadress och välja ett lösenord. Vill du inte använda din vanliga e-postadress så kan du skapa en ny som du endast använder för betalda undersökningar. Tänk också på att välja ett lösenord som är svårt att knäcka.
  2. När du har fyllt i alla uppgifter och skickat in dessa får du ett välkomstbrev till den e-postadressen som du uppgav. Om välkomstbrevet inte hamnat i inkorgen så kan det ligga i skräpposten. I välkomstbrevet finns en länk som du måste trycka på för att bekräfta e-postadressen. Det är viktigt att du bekräftar e-postadressen, det är först då ditt medlemskap registreras.
  3. Nu när ditt medlemskap är bekräftat ska du fylla i din profil. Tänk på att fylla i så mycket du kan och skapa en komplett profil. Uppgifterna i din profil ligger till grund för hur många betalda undersökningar du blir inbjuden till. Här måste du besvara frågor som rör yrke, livsstil, inkomst och civil status med mera. När du är färdig med din profil är du också redo att ta del av enkäterna.

Så mycket tjänar du på betalda undersökningar

Så mycket tjänar du på betalda undersökningarErsättningen för betalda undersökningar sträcker sig från ett par kronor upp till 40-50 kronor. Det beror helt på hur pass omfattande undersökningen är. En stor undersökning består av många frågor och tar således lång tid att genomföra. Fördelen med dessa är att de också ger bättre betalt. Att få 50 kronor för 20-30 minuters ”arbete” är förstås trevligt, men det är ingenting du blir rik på. Som det tidigare nämnts i artikeln så tjänar du inga hutlösa summor på betalda undersökningar. Däremot kan det vara ett bra sätt att dryga ut månadslönen.

Läs också: Så tjänar du pengar på att låna ut pengar

En del åsiktspaneler belönar sina medlemmar med poäng istället för pengar. I vissa fall kan du lösa in poängen mot pengar som betalas ut via Paypal, men vanligtvis får du lösa in dem mot presentkort. Presentkorten gäller hos många populära butiker som exempelvis CDON och Stadium. De stora marknadsundersökningsföretagen som finns i flera länder brukar utfärda presentkort hos Amazon. Vill du inte behålla ditt presentkort kan du sälja det och tjäna pengar den vägen istället.

Har du bra eller dåliga erfarenheter av betalda undersökningar? Kommentera gärna i kommentarsfältet här nedan.

Lämna ett svar